Vaak gestelde vragen

Vaak gestelde vragen en een kort overzicht van de dingen die je wilt weten voor uw vakantie in Bali.
Als u een specifieke vraag heeft, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

 1. Hoe is het weer in Bali – Permuteran?
  Bali heeft een tropisch klimaat, vanwege zijn dichte ligging ten opzichte van de evenaar. Temperaturen liggen gemiddeld rond de 31 graden gedurende het jaar. Hoge vochtigheid kan gedurende het natte seizoen verwacht worden. Dit is gedurende de maanden Oktober – April. Het droge seizoen is gedurende de maanden Mei – September, deze maanden hebben dan ook de laagste vochtigheidsgraad. Het natte seizoen brengt dagelijkse regen en stille dagen met de meeste regen die valt tussen December – Februari.
  Omdat de villa’s zijn gebouwd op grond, dat zich vijftig meter boven het zeeniveau bevindt, is er altijd een verkoelende bries, die een verblijf in een tropisch klimaat aangenaam maakt.
 2. Wat is de munteenheid van Indonesië?
  De Indonesiche Rupiah is de officiële munteenheid van Indonesië (ID, IDN). Dit symbool voor de IDR wordt ook wel als Rp. geschreven. De Indonesische Rupiah kan verdeeld worden in 100 sen.1 euro staat gelijk aan 12.193 Rupiah (data van IMF 2010)

Andere vaak gestelde vragen:

 1. Wat zijn de bezichtingsmogelijkheden in Bali?
  Er zijn diverse boottochten beschikbaar in Pemuteran om in de vroege ochtend dolfijnen te spotten. Geen garanties, maar u maakt een goede kans om een groep dolfijnen tegen te komen.
  De stranden zijn erg zacht en bestaan uit fijn grijs gekleurd zand. 

  Menjangan Eiland en West Bali Nationaal Park kunnen gemakkelijk bereikt worden vanuit de Villa’s. Boten naar de Menjangan Eilanden vertrekken van Labuhan Lalang. Dit is 15 minuten afstand vanaf Pemuteran.

  Proyek Penyu is een broed en natuurprogramma voor schildpadden en wordt gerund door een van de duikscholen met lokale bewoners. Zeer de moeite waard voor uw bezoek en steun.

  Het gebied rond Pulaki, net oostelijk van Pemuteran is vol van wijngaarden en is het centrum van dr druiven-industrie in bali.

  Bali is een uistekende plaats voor een wandeling of een tocht op de fiets.

  Ontdek de vulkanen ten Oosten van Java en de spectaculaire meren rondom het Eiland.

 2. Wat is de beste mogelijkheid van vervoer in Bali?
  U zult geen probleem hebben met het vinden van een huurauto. Pemuteran is een mooie plaats voor een wandeling of voor een fietstocht. Wij kunnen u assisteren als u besluit een motor of auto te huren. De stranden in dit gebied zijn uitzonderlijk mooi. Maak een verkwikkende wandeling in de ochtend. Wat heeft u verder nog nodig?
 3. Is het mogelijk om te duiken nabij Pemuteran?
  Ja. U kunt uitstekend duiken en snorkelen op Bali. Pemuteran is een klein dorpje nabij de zee. Het zicht is uitstekend en er zijn talloze tropische vissoorten, schildpadden en harde en zachte koraalsoorten. Pemuteran herbergt het grootste kunstmatige rif project in de wereld en hier is men werkelijk hard bezig om de oceaan te beschermen in dit gebied.
  U kunt gemakkelijk een boot huren vanuit het strand. Zo zijn er ook talloze PADI gecertificeerde duikscholen in Pemuteran.